Something went wrong.

We've been notified of this error.

Need help? Check out our Help Centre.Mirjam Visser
Paul van Eijk


Mirjam is geboren in Vlaardingen in 1965, als jongste in een gezin van drie kinderen. Toen zij Paul leerde kennen, studeerde ze Personeel en Arbeid aan de Hogeschool Rotterdam. Nog voor haar afstuderen werkte ze als HR-adviseur bij de gemeente Rotterdam. 

Mirjam: "Het duurde even voordat ik wist wat ik wilde worden, maar sindsdien werkte ik jaren heel hard. Omdat ik dat leuk vond en gedreven was, maar ook omdat ik vooral bezig was met wat anderen van mij vonden. Alsof ik elk moment door de mand kon vallen. Op den duur wist ik niet eens meer wat ik zelf wilde en voelde. Totdat ik op mijn vijfendertigste thuis zat met twee kleine kinderen en een burn-out.

Dat was de start van een intensief persoonlijk proces, dat me ook als professional verder bracht. Het belangrijkste wat dat mij gebracht heeft is dat ik mild, met humor en relativering naar mezelf kan kijken, ook als ik fouten maak. Ik kan nogal chaotisch zijn dus oefenmateriaal heb ik genoeg! Daardoor kijk ik ook milder naar anderen en kan ik een spiegel zijn voor de mensen die ik coach. 

Coachen doe ik sinds 2003. Binnen de gemeente ontwikkelde ik me van HR adviseur, begeleider van intervisies en teamcoach tot de (loopbaan)coach die ik ook binnen EIVI coacht ben. 

In 2009 startte ik een eigen coachingspraktijk naast mijn baan, Mirjam Visser coaching. Dit bedrijf ging op 1 januari 2018 op in EIVI coacht. Dit combineer ik met een parttime baan als adviseur duurzame inzetbaarheid bij de gemeente Rotterdam.  

Onder de vele coachingsopleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, zijn onder andere:

  • opleiding tot Certified Personal Coach bij de Associatie voor coaching;
  • NLP practitioner en master bij Smara Opleidingen
  • Voicedialogue bij Het Balkon
  • Speels coachen bij Lex Mulder en Berrie Collewijn
  • Systemisch coachen bij het UNLP
  • Systemisch coachen bij Smara opleidingen.

Sinds 2011 ben ik NOLOC gecertificeerd. 


Paul over Mirjam als coach:

"Mirjam creëert een veilige verbinding, raakt mensen met liefdevolle vragen die confronterend kunnen voelen, tot nadenken aanzetten en heldere inzichten laten ontstaan".


Paul is geboren in 1957 in Rotterdam. Paul: "Ik was het vierde kind in een gezin van tien kinderen, waarin je goed je best moest doen om gezien te worden. Ook toen ik allang het huis uit was, was ik vaak nogal nadrukkelijk aanwezig, of trok ik me juist totaal terug. Op mijn negenendertigste kwam de ommekeer. Ik werd ziek en realiseerde me dat dat mede het gevolg was van hoe ik met mezelf en mijn lichaam omging. Ik besloot Mirjam te volgen in haar persoonlijke en professionele ontdekkingstocht - een pijnlijk maar ook mooi proces om te leren herkennen en erkennen dat veel van wat ik aan de buitenwereld toeschreef uit mezelf voortkomt. Nu leef ik meer vanuit mijn hart en luister beter naar mezelf. Ik weet nu dat als ik mezelf niet zie, hoor en voel zoals ik werkelijk ben, de buitenwereld mij inderdaad ook niet kan zien.”

Na een post-hbo-opleiding Milieukunde, volgde ik verschillende opleidingen en trainingen, waaronder:

  • Mediation bij de Mobiele mediators
  • NLP practitioner en master bij NTI/NLP
  • Transient Coach en Counseling (TCC) practitioner en master bij Smara Opleidingen
  • Op dit moment ben ik bezig met een Raja yoga opleiding bij het Raja Yoga Instituut en werk ik ook bij de milieudienst Rijnmond.


Mirjam over Paul als coach:

"Paul is een fantastische coach, die heel zuiver en intuïtief rake feedback geeft. En dan vallen er kwartjes. Dit doet hij ook bij mij en dat vind ik supermooi en fijn. Daar ligt zijn kracht!"

Using Format